WarmUp SöndagsHike

Allmänt
 
Två olika sorters magar...
 
En milslång PW jämte lillsis i skön skog smög igång söndagen. Jag har alltid en plan B när jag tränar nu för tiden, något sätt att göra varje pass lite enklare om det inte skulle kännas helt bra för kroppen alltså, och då jag kan den där skogen som min ena ficka (nästan - gick tokvilse en gång och var borta fyra timmar...men det var många år sedan!) vet jag flera genvägar. Slingan inleds med en kilometer uppför odh då kändes det minst sagt småtungt, men bara kroppen blir varm känner jag mig faktiskt fortfarande nästan som vanligt. Men okej, det faktum att jag för inte så jäkla länge sedan kutade det kuperade spåret på typ 48 minuter och att det idag tog 100 minuter att ta sig runt säger väl nåt. Hehe.
 
En riktigt bra start på en härlig och lagom solig söndag var det iallafall och en förträfflig warm up inför de stundande dagarna som ska spenderas norr om dalälven igen! I morgon förmiddag bär det av till en liten, liten, älskad stuga på en nästan lika liten ö i djupa Hälsningskogar där vattnet är kallt och klart, stigarna i skogen lummiga och skönt kuperade, det finns lika många människor som björnar ungefär (det vill säga väldigt få...) och verkligen inga möjligheter, varken elektricitet eller täckning, som möjliggör uppdatering av sociala medier. Så om det råder stiltje här några dagar så vet ni varför, ni behöver inte oroa er för att jag är iväg och föder barn eller så (fast jag har med mig min journal om-utifall-att och brorsan som jobbar på ambulansen där i woodsen är lite nervös då det är en bra bit till närmaste förlossning, haha).
 
VI hörs mot slutet av veckan! Nu ska jag packa. Böcker, jordgubbar, vattenmelon, bikini, träningskläder...KLART!

Rätt svar: JordGubbe!

Kosttips & Recept
Frulle, mellis, mellis, kvällis...och kanske fika?
 
En av mina preggoappar påminde mig om vikten av att, såhär i tredje trimestern, se till att få i sig ordentligt med vitamin K. Appen föreslog k-vitaminrika livsmedel så som gröna bönor, blomkål, spenat, fullkornsbröd och tydligen också cantaloupemelon - men jag vet nåt annat som minnsann innehåller MYCKET k-vitamin, är relativt billigt (jämfört med förra veckan) och typ godare än någonsin just nu...
 
...gissa vad?
 
Nä, nån risk för vitaminbrist lider knappst det här preggot.
 

LördagsSpinning

Cardion
Efter ännu en ljuvlig sovmorgon tillsammans med hjärtat följt av frukost i morgonsolen gränslade jag i förmiddags spinningcykeln igen och halleluja så skönt det är att få svettas sådär riktigt ordentligt!! Har mest spanat efter 30-minuterspassen i schemat då jag gärna vill ha ork att köra styrka efteråt, men den här veckan föll det sig som så att om det skulle bli nåt cykeltrampande så fick det helt enkelt bli en timme. Och det gick faktiskt finfint! Låg mellan 140-150 spm i puls vilket torde vara typ 70-75 % av min max och kände mig riktigt stark nästan in i kaklet. Det var lite där på slutet (då jag förutom enorm kissnödighet började drabbas av en smärre banancraving...) som pulsen skenade något. Det känns fortfarande helt stabilt att stå och trampa, men när det var meningen att man skulle stå och trampa sådär tokfort nöjde jag mig faktiskt sittandes. 
 
Banancravingen hade jag förresten stillat redan innan jag klev ut från spinningsalen och därmed orkade jag med lite styrka också - en halvtimme core & ben i form av...
 
  • höftlyft 
  • push ups
  • sidoplanka
  • hälsande hunden
  • benspark 
  • benböj
 
Nu blir det vila resten av dagen. Räkans rum är nytapetserat och jag filar lite vidare på inredning, funderar på att skruva ihop sängen och sy ett flaggspel innan dagen rundas av med en date med sis. Jag släpper verkligen lös mitt boa-begär nu! Sköna lördag!!
 
Vilar!

Dagens fys...

Allmänt
 
...blev en långPW i skogen, äntligen. Det är lite småvarmt åt en rätt så (fram)tung kropp som min nu, så fysiska utomhusaktiviteter avklaras helst bland skyddande lummiga träd sådär strax före lunchtid (var tänkt att det skulle vara morgon ja, men se det har blitt lite ändring på rutinerna på senaste tiden...som sagt). Annars känns vecka 35-kroppen himla behändig faktiskt. Var hos morskis härom dagen och inte för att skryta, men det verkar inte bättre än att jag är ett riktigt praktexemplar gällande samtliga mätningar minnsann. Och fint som snus mår jag ju.
 
Kanske lever jag mitt livs gladaste dagar just nu? Långledig i (oftast) finfint väder, pigg och stark (inte som förut, men helt okej!), lycklig in i märgen, nykär (trots stundande nioårsdag), poandes och boandes hemma (har till&med en symaskin jämte mig nu...återkommer i ämnet!) och med tankar och drömmar om en enbart ljus och lycklig framtid där Räkan ploppar ur i lagom tid helt komplikationsfritt, äter med god aptit från välmående tuttar och sover gott på nätterna ända tills hen flyttar hemifrån.
 
Japp, de är ganska så enkla och glada dagar för mig nu alltså. Ska bli oerhört spännande att se hur allt ska bli. Inte minst symanskinsprojekten...
 
 
 
Etiketter: Allmänt,

Fika & glass i stora lass...

Kosttips & Recept
 
Eftersom jag relateart till illamående inte äter så mastiga portioner nu för tiden passar jag på att unna mig fika i någon form varje dag som energikompensation, hehe. Idag invigdes glassmaskinen jag fick i födelsedagspresent av svärisarna med en härligt, krämig gammeldags vaniljglass enligt detta recept. Mums alltså! Riktigt lyxigt mellis i underbar eftermiddagssol tillsammans med ett gäng svenska jordgubbar och citronmeliss från landet. Nästa gång ska jag pimpa den med lite nötter och kanske en swirl kolasås eller lite hackad mörk choklad? Vi har fått span på en frysbox nu som jag ser fram emot att baxa in i varmförådet och fylla med diverse fika, fina köttbitar och home made glass!
 
Kan förresten passa på att rekommendera några andra suveräna fikarecept jag har smakat på de senaste dagarna också! En himla söt och somrig jordgubb- & rabarberpaj med knäckigt täcke och den där sockerkakan med vaniljfyllingstwist jag tjatade om härom dagen. Provat vettja! Och rekommendera mig gärna olika fika/glassrecept. Särskilt yoghurtglass är jag intresserad av, chokladyolliboxen är s u v e r ä n men inte helt kompatibel med min nya ekonomi om jag vill äta den varje dag direkt...
 
Myyycket bra uppfinning med minst lika bra ingredienser!

Den mentala förberedelsen...

Allmänt
 
Wennstams senaste slank visst med - helt klart läsvärd! Så har jag såklart ett par preggoträningsböcker också som jag bläddrar i ibland. Gällande övningarna i Dolphans bok och Kama Sutra får man vara lite...selektiv.
 
Regnigt och grått ute idag. Perfekt för såväl gym, bakning & fikning med vänner och...en jädra massa bokläsning. 
 
Ja alltså, jag tänkte läsa på lite inför det här med att föda barn och vips fick jag låna ett gäng böcker i ämnet av några darlingar med erfarenhet. En av alla bra grejer med att få barn "sent" är just det - man får eller får låna m a s s o r! Massa snygga/komfortabla preggokläder (har inte köpt nånting själv faktiskt - sjukt nöjd med det!), kläder till Räkan (har nog redan typ alla (okej - överdrift...det finns utrymme för presenter därifrån!) klassiker från PoP...i typ alla sizes oxå, HAHA), tips och historier (både önskade och mindre önskade...) och så då alltså; böcker. Och en avslappningsskiva också minnsann.
 
Förutom ovan visade har jag bläddrat igenom från a till bebis och grundligt läst uppdrag mammaPå nattduksbordet i detta nu ligger att föda av Gudrun Abascal. Kanske borde jag återkomma med lite närmare lekmansrecentioner av titlarna?
 
Måste man då promt läsa fem-sex böcker om barnafödande för att känna sig preparerad? Nä, såklart inte. Men nu blev det bara som så att jag fick låna alla de här (och ingen som känner mig är väl särskilt förvånad över att jag avser plöja dem heller, kontrollmänniskan går all in igen, liksom...).
 
Jag ser faktiskt GALET mycket fram emot förlossningen! Förutom att det ska bli så overkligt jäkla skitkul att äntligen få träffa den där filuren som bott i mig i vad som nästan känns som en evighet så ser jag det som den maffigaste utmaningen och häftigaste fysiska prestationen som tänkas kan! Och inför tuffa fysiska utmaningar gäller det ju att vara förberedd?! Jag fortsätter förkovra mig så länge (btw - tipsa gärna om förlossningsberättelser!!), så får det liksom gå som det går och bli som det blir sen. Och bli när det blir...för det kommer bli, även fast det känns som en dröm nästan! Knäppt. Innan sommaren är över har vi en liten bäbis.
 
Jag glömmer bort det typ 20 gånger varje dag tror jag och kommer såklart på det lika ofta. Och blir sådär vansinnigt jättelycklig varje gång. Det är en lyx att vara smått förvirrad.
Etiketter: Allmänt,

Todays...

Allmänt
Sömntimmar: Sju typ, med ett par kisspauser. Förr var det en, numera är det två.
Gravidstatus: Vecka 35 (34+0...).
Frukost: Filtallrik med vaniljyoghurt, keso & granola, lite frön & kokos och en kopp kaffe på det!
Fys: Omysigt väder = GYM! 
     warm up
  •      2 km på bandet, varvar PW med korta inslag av lufsjogg
     styrka
  • Axelpress med skivstång
  • Axeldrag med skivstång
  • Tricepspress bakom huvudet
  • Bicepscurl med skivstång
  • Latsdrag
  • Ryggresningar i för aktiviteten avsett mojäng
  • Rodd i maskin
  • Tricepsdrag i kabeln
     avslutning
  •      3 km på bandet, PW/lufsjogg 
Lunch: Macka med kräftstjärtar, ägg, tzatsiki & massa grönt.
Mellis: Banan efter gymmet. För övrigt, se treats...
Middag: Blir grillat igen! Varje dag blir det grillat nu när hjärtat är ledig, hurra! Kycklingfilé, grillad färskpotatis kvar från gårdagen och en sallad i afton. Och tzatsiki!
Rekreation: Dator, bokläsning...och säkert film eller ett avsnitt av Game of Thrones mot kvällen.
Produktiva: För min egen del - nada. Eller jo, kanske gymmet då? Och kakbakningen? Och typ marinering av kött och ihopslängning av sallad... Så ska jag göra en lista inför morgondagens utflykt till ikea också! För min bättre hälfts del - målning av sista väggen samt socklarna i Räkans room to be. Snart tapetseringsdags, jippie!
Outfit
 
Linne (av linne - bästa materialet efter cashmere...) och leobrallorna. Slappt och skönt!
 
Teve: Är ju mycket mer för film än för teve men ska nog se det där nya grillprogrammet ikväll faktiskt. Tema hamburgare tydligen - myyycket intressant!
Treats: Jädra god sockerkaka (som jag gjort själv!). Jordgubbar och vattenmelon till snacks. Kankse en halva yollibox framför teven sen?
Känsla: Allmänt avslappnad och rätt så härlig...liiite stel i höfterna kanske.
Musik: Nåt som rullar...Thåström nu, hör jag.
Bästa: Gym, sockerkaka och sällskapet.
Sämsta: Vädret? Det kan inte ens regna ordentligt- gräsmattan skulle behöva en rejäl skur men det är mest bara grått och blåsigt.
Sällskap: Semseterledig baby och fikasugna vänner!!
Etiketter: Allmänt,

Om maten. Igen.

Kosttips & Recept
Borta jäkligt skitbra, men hemma också, som sagt. Det är strålande solsken över staden idag, jag njuter utomhusfrukost toppad med smultron trädda på strå. Som ni ser. 
 
Om maten då. Alltså - det börjar bli jäkligt trångt i kistan och jag är ju en sån matfrisk person ni vet! Flera av mina senaste måltidsintag har slutat med rejäl paltkoma med vågrätt, illamående, nästan-kräks-läge som följd. Himla otrevligt som ni säkert förstår och nu får jag helt enkelt krympa mina måltider. Gomackan är bortplockad från frukostbrickan och några av kalorierna är istället ersatta med lite fetare filer & yoghurter (ja, jag erkänner - jag är egentligen en lätt-produktsmänniska...) och några fler granolaflingor. Mackan får gå i som mellis nån timme senare istället. 
 
Mindre, mer energitäta mål får vara lösningen helt enkelt. Eftersom jag redan äter typ sex mål om dagen (frulle - mellis - lunch - mellis - middag - kvällis) finns det liksom inte utrymme för fler direkt. Jag har gått upp knappt tio kilo hittills och det känns himla rimligt, men det gör inget om det smyger sig på ett par kilo fett ytterligare faktiskt. Tydligen ska det ju bli lätt att glömma sig själv där i bäbisframtiden och om amningen flyter på som förhoppat behövs extraenergi. Jag vill helst inte att den lilla muskelmassa jag lyckats behålla rinner ut genom tuttarna, om ni förstår. Men ja, det blir som det blir sen med kroppen min. 

MidSommar 2013

Allmänt
Ootd midsummer // sommarsallad med extra allt toppat med vattenmelon & mozarella // älskade pojkarna på fisketur vilket resulterade i gös- & aborrpimpad grillmiddag // frozen cheescake med jordgubbar en masse till dessert! // tradiditonsendligt firande runt en stång (har inte firat så sedan jag var barn) // BAD! Inte mindre än tre gånger doppade jag min heta lekamen i den svala fjärden! Underbart! Bara tjockisen och barnen som vågade minnsann...
 
Vilken härlig helg, tusentals TACK älskade vänner!! Och tänk, nästa gång vi ses, då är vi ännu flera i gänget...
 
 
Etiketter: Allmänt,

Glad Midsommar!

Allmänt

Tillsammans med älskade vänner, i strålande solsken njuter vi god mat & dryck. Det blir nog klent med träning den här helgen, men själen jublar ändå.

Hoppas ni får ett fantastiskt firande i lika mycket sol!

 

 
(edit några dagar senare: HAHA vilken ickeharmoniserande bild med en preggo/träningsblogg, och nu tänker jag givetvis på alkoholen... Oh well, passar på att slå ett slag för carlsbergs alkoholfria öl (bästa NA enligt mig och dessutom billigast) och det alkoholfria rosét från periquita!!)
 
Etiketter: Allmänt,

Todays WorkOut (med spring!)

Cardion
Mulen himmel med allmänt grå feeling ute = träning inne! Gym it is, således, idag innehållandes:
 
 
WarmUp
  • 2 km crosstrainer 
  • 2 km rodd (JOBBIGT, men stört bra för ryggen!)
Styrka
  • PushUps på knä supersat med...
  • ...höftlyft med fötterna uppepå pilatesboll, 12 x 4
  • Hälsande hunden, tabatas
  • Sidoplankan, i tabatas
  • Benspark i maskin, 12 x 3
  • Benböj i maskin, 15 x 3
Och avslutningsvis, TAAAAfuckin´DAAAA:
  • 2 km löpbandslufsJOGG
Måste vara kräftpizzan jag åt på afterworken igår ;-)
 
Ja, alltså jag har väl sagt en sisådär fyra-fem gånger vid det här laget att "nu har jag nog minnsann utövat löpsteg för sista gången denna preggoresa", men så bara vissa dagar känns det hur enkelt, bekvämt och lätt som helst! Jag var ju väl varm vid det här laget och Räkan låg bra till, det vill säga hen låg inte och tryckte nedåt. När det är på det viset får jag typ framfallskänsla och aldrig i livet att jag utmanar den...
 
För protokollet kan även tilläggas att jag är i vecka 34 och joggen utövades i ett makalöst lugnt 7 min/km-tempo samt att jag nu passerat 70 kilosstrecket på vågen. Alltså har jag gått upp typ kanske nio pannor vilket känns helt lagom. Faktiskt vet jag inte riktigt var de sitter, för jag känner mig inte särskilt tung.
 
Nej, nu packning, städning och gräsklippning innan avgång till BFF:en & co 60 mil norröver!! Det ska bli SÅ jäkla värt och superhärligt, men det känns också som ett skönt faktum att det är sista långtrippen jag gör på ett tag nu.
 
Glad Midsommar på er folks!!

Milkshake!

Cardion
Bara slut kvar!
 
Typ lika delar
  • Mjölk + Vaniljyoghurt + Kesella
  • & en frusen banan (ett måste i frysen bejbs!)
  • & en lagom nypa kanel
Mixa mixa mixa - häll upp - njut i solen! Mums!
 
Dagens fys blev en PW-mil med stavarna...igen. Dissade dock skogen den här gången och tog varvet runt stan. Bra spanfaktor och så härligt soligt! I morgon styr vi kosan norrut (igen...), den här gången mot de täta skogarna i Ångermanland, så det var ju lika bra att passa på att glo på lite folk idag. Hehe. Och jösses förresten vad glad jag är att vi bor i ett tegelhus - hur mycket solen än gassar ute så är det svalt och skönt där inne. Very preggokompatibelt!
 
Nej nu måste jag fixa lite ärenden inför morgondagens take off. Systembolaget bland annat...alltid lika konstig känsla att botanisera där med magen i vädret.

SmörgåsBonanza!!

Kosttips & Recept
 
Att ha typ 14 förestående månader hyfsat oplanerade i kalendern är verkligen heeelt magiskt! Att hitta på såväl lunch som middag typ varendaste dag i...hm ja, i runda slängar 420 dagar känns dock som en något övermäktig, för att inte säga skittråkig, utmaning... Frukostoman har jag alltid varit och på senaste tiden har jag även gått och blitt mackoman, dessutom med en minimalt sug efter varm mat sådär mitt på dagen. Därför har jag en deal med mig själv nu, att jag FÅR äta frukostmat till lunch hur ofta jag vill! Jippie vad jag är snäll! Det måste vara nåt matigt dock, inte en limpskiva med smör, ost & marmelad solo.
 
Idag blev det...
  • Smarrigt, färskt bröd med
  • Majonäs
  • Ett par olika sortes sallad från trädgårdslandet
  • En jättehög räkor (skalade, i lake...man får fuska lite i den här dealen nämligen, iallafall på tisdagar!)
  • Ett kokt ägg
  • Mer majonäs
  • Persilja och gräslök från landet
  • Dill från frysen (typ omöjligt att odla i landet tror jag bestämt!)
  • Citonstänk
  • Några random grönsaker
Mycket smarrigt och väl passande, grejen är nämligen att jag inte riktigt får i mig så mycket mer än så här i stöten nu för tiden...så det kan typ hända att det blir nåt likande till mellis, hehe. Anyways, variationsmöjligheterna är ju typ oääändliga. Rostbiff & potatissalladmacka, köttbulle & rödbetssalladmacka, laxmacka, räk & aiolimacka och....hm ja, vad mer? Var har ni för favvosmörgåsar?
 
Ikväll ska jag förresen göra tacopaj. Mums!

Todays WorkOut

Cardion
Kisspaus inkluderad...
 
En solig, härlig PW-mil med stavarna i högsta hugg i ljuvligt skogig miljö fick bli dagens fys. Det var ett tag sedan jag stavgångade nu, detta då den ljud- & stöddämpande gummipluppen längst ner på stavarna nöttes bort lite för omgående och jag typ fick psykbryt av att höra det där metalliska ljudet varendaste steg...men, så köpte pappsen nya gummipluppar åt dotra minnsann - svårare än så var det inte!
 
Jag varvar Spotify med poddar och ljudböcker när jag "fysar" och det här varvet lyssnade jag på Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. Handlar passande nog om ett preggo som försvinner en sommarkväll i vecka 36 minnsan och är väl lika lättsmält som typ alla andra svenska deckare. Perfekt att ha i lurarna! Finns tydligen ett par uppföljare nu också.
Etiketter: Cardion,

Spinning works!

Cardion
#vecka33...
 
PWs & gym i all ära, men man får liksom ingen sån där riktigt rejäl endorfinskjuts av varken det ena eller andra! Inte som efter en saftig vända snabbdistans, blodsmakande tusingar eller syrliga backintervaller direkt (oh, how I miss!!)... Någon slags dugligt tillfredsställande endorfinkick light har jag ändå tyckt mig kunna uppbåda av mina löpbansjoggar, även fast de i jämförelse med tidigare nämnda pass verkligen har gått i slow motion. Nu ligger dock Räkan allt som oftast så "illa till" att det känns en smula okomfortabelt att jogga/springa, det liksom trycker på nedåt.
 
Dags alltså att återupptäcka spinning! Efter en härlig timme i gymmet innehållandes... 
 
  • Axelpress med skivstång
  • Axeldrag med skivstång
  • Tricepspress bakom huvudet
  • Bicepscurl med skivstång
  • Latsdrag
  • Ryggresningar i för aktiviteten avsett mojäng
  • Rodd i maskin
  • Tricepsdrag i kabeln
 
...gränslade jag cykeln för en halvtimmes distansspinning och halleluja vad jäkla skitbra det gick! Trampade igång med inställningen att liksom göra mitt eget lilla preggokompatibla pass av det hela, men jag kunde tusan trampa på ordentligt och varva sittande och stående precis som alla andra utan att det kändes minsta skumt i tjockiskroppen! Och jösses så härligt svettig man blir etterpå! Lovely, en eller ett par sånna här pass i veckan framöver och jag kan fortsätta knarka endorfinkickar! Två små remembers till mig själv inför nästa sejour dock:
 
  1. Ha styret lite högre upp... och lite lite högre upp ändå. Räkan tycker inte om att bli tilltryckt och reagerar i förekommande fall med en round kick mot höger arcus (favvomålet att sparka på nu helt klart). Aj aj.
  2. Ta med pulsklocka (finns ej på 30-minuterspassen)! Jag har verkligen inte den blekaste aning om hur pulsen far omkring nowadays av dylik ansträngning men jag kan tänka mig att den åker i höjden en aning lättare än tidigare. Det är lätt att man rycks med av instruktörens hejarrop trots att man liksom egentligen vet att man inte ska köra skiten ur sig... Tydlig pulskontroll alltså, nästa gång!
So long!

Tillbaka med motivationen!

Allmänt
Borta bra men hemma bäst, sannerligen. Veckan på bortaplan var en riktigt grym kick off för den här sista, lediga, preggotiden och jag satte ribban för några dagliga rutiner (träning, vila, energirik mat) finfint tycker jag själv...även om den där energitätheten kanske var något i överkant vissa gånger. How ever, det är himla skönt att vara tillbaka på hemmaplan! Inte bara för att jag saknat min älskling och min sköna, underbara, ljuvliga säng utan även min TENS-apparat som av någon anledning inte kom med i min jättepackning... Vadkramperna har dödat mig vissa nätter och jag har INTE sovit särskilt gott de senaste dygnen. Det var helt fab att klistra paddlarna i knäveckan och vrida på elchockerna riktigt ordentligt igår kväll vid läggdags och jag sov som prinsessa heeela natten sen.
 
En av alla grejer som är bra med att komma bort ett tag är iallafall att man blir ruggigt sugen på sånt man liksom har tillgång till hemma och kanske inte riktigt uppskattar alla gånger...och nu talar jag givetvis om mitt gymmedlemsskap! Väl förberedd med smarrig mastodontfrukost och en god natts sömn är jag helt taggad till tänderna och ponerar en lagom saftig omgång av rygg och armar innan en halvtimmes distans-spinning. Tjoho, time for take off!
 
Dagens lyxfrulle: färsk macka med ost, skinka och sallad från trädgårdslandet, filtallrik med jordgubbar, ett par melonskivor och kaffe...med påtår.
 
Etiketter: Allmänt,

ToDays WorkOut

Cardion
Fåfäng som man jag är kan jag sällan låta bli att kasta en blick i speglande fönster när jag passerar...och HERREGUDARS så förvånad jag blir varendaste gång nowadays! Är det där jag? Höggravida människa! How and when did this happen...?? Och ändå känns det bara såååå låååångt kvar. 
 
Dagarna i föräldrahemmet norromdalälven rullar på i maklig takt. Jag träffar vänner, fikar och äter gott, vilar, läser böcker, sover...ja, och så tränar jag ju, förstås. Pratade lite löst med lillbro om ett gemensamt gymbesök endera dagen, men eftersom jag måste pynta ganska mycket här och ändå inte får/kan/bör köra skiten ur mig så känns det lite smått onödigt. En PW efter frukost inleder iallafall varje dag och idag fick jag till lite hemmastyrka också. This is it:
 
WarmUp:
  • PW 8 km i riktigt bra preggotempo!
Hemma på vardagsrumsmattan:
  • Liggande höftlyft, tabataintervaller.
  • Hälsande hunden i samma form som ovan.
  • Hälsande hunden med rotation, oxå tabatas. 
  • PushUps (på knä...), 10 x 5.
Låter kanske mesigt (tycker iallafall jag, hehe), men med min nya kroppskonstruktion blir det faktiskt rätt så jobbigt. Liksom lagom gravidjobbigt sådär. Höftlyften känns finfina för rygg och core och den där hunden i diverse former lika så. Där får man ju även till lite drag och vridningar vilket känns behövligt. Jag stelnar till så jäkla mycket fortare nu än vanligt! 

MaratonVäder

Allmänt
 
Sabla tur alltså, att man inte är gjord av socker! Tur också att papsen är en tvättäkta hederlig gubbe-med-keps och gärna lånar ut någon av sina många huvudbonader till sin solskensnaiva dotter och att mamsen gör dito med sin regnjacka som faktisk passar min nuvarande kroppskonstruktion som handen i den berömda. Det blev en välgörande PW-mil i benen idag, hällregn till trots. Lubbade man liksom maraton 2012 så är detta rena paradisvädret, jue. Dock verkar resten av småstaden sockerskapta - det var väldigt ensamma 93 minutrar!
 
Vädret fick mig som sagt var att tänka på maraton och jag inser att jag nog gör bäst i att anmäla mig pronto till 2014 års upplaga så att det liksom är gjort. Om allt går som det ska hoppas jag kunna följa något program för maran på fyra timmar med kick off runt årsskiftet! Det blir inget sikte på någon rekordtid nästa år, men på fyra timmar vill jag helst klara av svängen.
 
Potentiella hot mot strukturerad maratonträning:
Förlossningsskador så som:
  •  Total ickeoparabel sfinkterruptur
  •  Cystocele...
  •  ...proktocele...
  •  ...hysterocele...
  • ... eller ett "cele" av alltihopa.
  • Eller nåt annat. Krossad svanskota kanske? Inte så skönt att springa med kan jag tänka mig.
Alternativt:
  • En trilskande liten Räka som hänger i mina tuttar 24-7
Eller kanske, mest troligt men ändå inte jättejättetroligt:
  • Total lack of motivation
Jo, jag inser ju att det är så det kan bli. Att värderingarna omkullkastas så totalt att man liksom inte fattar vad man hållit på med alls när man lagt ner så mycket tid på att springa långdistans förr om åren och man går hemma i morgonrock med håret på ända, bara pratar bebisspråk och dödar folk med ointressant amnings- och bajsprat hela dagarna. I´ve seen it happen before. Faktiskt.
 
Men jag tror inte att det händer mig. Och om det ändå gör det är det ju inget jag kommer lida av alls (alltså, motivationsbristen menar jag nu, inte förlossningsskadorna...). Men nej, en mara i juni 2014 måste det nog bli på ett eller annat sätt. Good things will happen to positive people.
 
Etiketter: Allmänt,

Nu & Då...

Allmänt
För bara dryga halvåret sedan (och X antal år innan dess):
 
 
  • 0700 sharp: Uppstigning!
  • 0702 Rumpa etc. i träningskläder!
  • 0703  En bananhalva alternativt ett glas nypondryck i magen.
  • 0710 Tandborstad, dressad i löparjacka och dito skor, en skylande keps på huvudet, telefonen på armen (lirandes P1 alternativt nån poppig musik eller ibland ljubok) och Garminklockan i harmoni med såväl batteri som satelliter...
  • ...0800 Färdigtränad! En mil (minst...) i löparbenen; lycklig, nöjd, tillfreds, piggelin...och frukostsugen! Nom-nom! 
  • 0900 Duschad, äten, fixad & redo för dagen!
 
Nowadays:
 
 
  • 0800 Klockan ringer...
  • 0805-0830 ...snooze & mys.
  • 0900 Äter frukost i luuuuugn och ro. Bläddar slött i tidningen. Häller upp påtår.
  • 1000 Avgång för PW! 
  • 1130-1140 (beronende på terrängen...) Hemma igen med en mil i PW-benen. 
  • 1230 Duschad, äten, fixad & redo för dagen!
 
Jäkla tur att man har allt tid i världen ungefär, haha. Och värre än så här lär det väl bli?
 
Idag blev det iallafall en långPW med lillebror runt en solig, grönskande småstad. Mycket spännande jobbprat i vanlig ordning...fasen, jag måste också till ambulansen! Saknar nästan jobbet lite. Men myyycket lite bara. Nä, nu filt, bok och sol en stund innan husman a la mamsen till lunch. Helpension ftw!
Etiketter: Allmänt,

WeekEnd HighLights

Allmänt
Shopping till Räkan, otaliga fikadates, grillmiddagar, chill i kvällssolen med en kall bärsa, gymbesök, sovmornar, film i soffan (Django Unchained och den hoppade direkt upp på min film-tio-fem-i-topp minnsann - SE DEN!), PWs i skog & stad and more...
 
Ja alltså, en fick visst lite tidshybris såhär när en blev långledig och har inte hunnit sätta ner sin växande rumpa vid datorn en endaste gång. Jag som trodde att det skulle bli nåt slags inläggsbombardemang här nu när jag "inte har nåt att göra..." ;-). Tre dagar fullsmockade med roliga, sköna, svettiga, smarriga, härliga, vilsamma aktiviteter har förlöpt och strax bär det av norrut till mor & far i småstaden för en veckas helpension och bortskämning av preggot. Jag åker själv den här gången då baby jobbar än så länge, men vi har en vecka i början av juli vigd åt gemensam rekreation i Hälsingeskogarna också. Ljuvligt!!
 
Förresten hade jag bilen som förhoppningsvis tar mit tur & retur straxnorromdalälven inne på en lite uppfreshning delight hos "min" bilmeck härom dagen. "Ta bort aset härifrån - jag vill aldrig mera se det" var kommentaren när jag skulle hämta pärlan. Ja, sån är karma!! Blir man ÄNTLIGEN på tjocken och värlens lyckligaste människa får man vackert betala med diskmaskin, eventuell rivning av nybyggd uteplats (war aint over yet though!!I) och köpa ny bil. No hace nada - jag kan betala med armar och ben också om det skulle behövas, och köpa ny bil är ju rätt så skoj ändå, hehe. Nåt svart tyskt siktar jag på.
 
Nej, nu packning och barnmorskebesök innan take off! Tjoho!
Etiketter: Allmänt,

Äventyret

Allmänt
Efter ett par dagars frånvaro på grund av smockat schema vaknar jag idag med insiktetn om att jag de facto är l e d i g (eller ja, vissa säger att det är nu jobbet börjar...eller ja, framåt augusti nån gång iallafall. Vi får väl se...) ända fram till hösten 2014. Eller nä - det är faktiskt helt ofattbart. Skyndade mig ut från sjukan igår då kvällsskiftet anlände, det är tusan jobbigt att säga adjöken när man ska göra sorti för så pass lång tid. Det kommer bli en jäkligt tuff och slitsam sommar för de som är kvar dessutom vilket nästan genererar lite skämskänslor i mig. Men jag kommer tillbaka!! Ska bara vara ledig TVÅ somrar först. Och en vinter. Med mera...
 
Det känns som att jag står inför mitt livs äventyr trots att jag liksom inte ska någonstans! Jag behöver inte göra nåt - ändå kommer hela livet omkullkastas, alla rutiner krossas och alla tidigare värderingar ställas på ända. Det är så himla spännande! En galen känsla jag fullkomligt älskar! Det pirrar (och ja, sparkar ganska så hårt...) i magen vid tanken och jag längtar nåt vansinnigt och vill bara tycka på fast forward så det blir augusti och jag får se och känna, lukta och klämma på den där lilla vilden som stör nattsömnen allt mer...samtidigt som jag vill stoppa tiden för att allt liksom bara är så jäkla skitbra just precis nu.
 
Nu kan jag förresten inte sitta här slöa till av all gofrukost och den värmande morgonsolen. På med pjuxen och ut på PW!! I eftermiddag ska jag fira min nya lediga, svällande livsstil med att tjacka prylar (= shoppa!) med sis. Kan hända det blir nåt till Räkan minnsann!! Förresten har jag todos i kalendern varje dag fram till den 17/6 nu vilket känns som en bra start. Att rensa avlopp och gallra garderober står dock inte med. Hehe.
 
Todays lyxo: vaniljyoghurt med några skivade jordgubbar överblivna från gårdagens rabarberjordgubbspaj toppat med cintronmeliss från kökslandet. Leverpastejmacka & kaffe med påtår. Och ett fikonträd skymtar i bakgrunden!! Tack svärisarna, love you!
Etiketter: Allmänt,

Träning i tredje trimestern

Cardion
Ja, alltså min träning då, utifrån mina förutsättninar och min motivation. Även om jag väl egentligen har varit i den sista här delen av graviditeten i typ en månad nu snart så är det först nu jag börjat känna mig mer liksom gravidklumpig sådär. Nåt sånt här tänker jag just nu...
 
Styrketräning:
  • Lättare vikter/motstånd. Många reps, precis som tidigare. Lite mer "köra igenom kroppen lätt-tänk" med kanske en till två övningar per muskelgrupp då jag kör lite mer snyggionellt än funtkionellt: alltså typ bi- & triceps, axlar, bröst. Ett snyggtionellt pass i veckan!!
  • Rygg & core med stabilitet & balansfokus. Kommer fortsätta att ha latsdrag, rodd och ryggresningar som major ryggövningar (dessa i maskin). Dissar nog såväl TRX:en som vissa av övningarna på pilatesboll som jag brukar köra - detta då jag helt enkelt börjar bli lite klumpedunsig och inte vill trilla och slå mig ;-). Ska sätta ihop ett preggokompatibelt corepass snart, outar sen! Ett funktionellt pass i veckan!!
  • Bäckenbottenträning. Rekommenderar det här inlägget för er andra som kanske också behöver lite kom-igång-pepp och knipmotivaiton. Jag kan dock inte ha som mål att träna tre ggr om dagen märker jag - det blir aldrig av - men en (till två) ggr om dagen iallafall. Ska börja knipa när jag borstar tänderna från och med NU!
 
Rörlighet:
  • Stretch. Jag blir SÅ himla stel framåt kvällningen så att sitta på golvet framför teven och draaaa och töööööja är så jäkla skönt!! 
  • Yogaövningar? Ska kika lite efter någon bra skiva att klicka hem!
  • (Simning.) Kanske eventuellt alltså. Faktum är att badbassänger är det absolut äckligaste jag vet (och då vet jag mycket äckliga grejer - jobbar trots allt på akuten you knowe...) och jag är (kanske lite) allergisk mot klor så på badhuset sätter jag aldrig någonsin mina fötter. Dock ska vi väl hänga en del i lilla Stugan på lilla Ön i Hälsninglandet senare i sommar och DÅ kan jag simma i sjön. Brukar simma tur och retur fastlandet där vilket blir en kilometer och kombinera detta med en milslång löptur i skogen...nu blir det stavgång istället. Och kanske simringar eller flytväst där i vattnet.
 
Konditionsträning:
  • PWs. Med eller utan stavar, ute i den vackra kuprerade terrängen så lång det är möjligt och längs gångvägarna i stan när jag är mer sugen på att spana. Som max går jag 10 km nu, kanske lite drygt. Jag går sällan kortare än 8 km. Nu går jag drygt 40 km i veckan och det hoppas jag kunna fortsätta med ett tag till, men walksen kommer antagligen bli lite kortare med tiden. 
  • Spinning. Ja, nu får det vara slut på springeri, faktiskt! Distansspinningpassen på gymmet helst en gång i veckan får bli svettsubstitutet. Finns både 30 och 60-minuterspass, perfekt att kombinera med lite styrketräning.
  • Crosstrainer. Ingen skitkul apparat men himla snäll mot leder och tjockiskroppar! Tänker mig väl mer som uppvärmning innan gym kanske än regelrätt kondisträning, men vem vet...i min fantasi är det den här man kör ända in i vecka 42-kaklet, liksom.
 
Vila & återhämtning:
Kan betyda såväl...
  • en skön promenad som
  • absolut sängläge med fötterna högt eller
  • ett svalt bad.
Sen ska jag träna psyket inför förlossningen också, först genom att läsa ett par böcker. Sen ska jag lära mig andas på nåt proffsigt sätt (hjälpt av eventuellt yogaskiva...?). Och så skulle jag behöva träna avslappning....någon som vet nån bra skiva att slappna av till som man kan inhandla?
 
Det verkar som att jag får fullt upp i sommar förresten jue...;-)

Ledighetsfunderar...

Allmänt
God morgon soliga måndag, med gofrukost & tidningen & ett par kaffekoppar, härlig PW i skogen, matlådefix, planerande av veckans energiintag, dates & övriga aktiveteter...och avslutningsvis en afton på sjukan. En av de absolut sista på myyycket länge och jag ska, trots att det är måndag och därmed troligtvis katastrofläge på jobbet, njuuuuta.
 
Faktiskt känner jag mig lite småkluven inför den här långa, lediga, (typ) ensamma sommaren som stundar. Å ena sidan kan jag inte vänta på att få rensa ur mitt fack och gå hem på obestämd framtid för jag orkar inte med de tidiga mornarna eller sena kvällarna, all stress och den fysiska påfrestning längre, å andra sidan är jag jätterädd för vad känslan av att vara icke-produktiv, smått fattig och ha allt för mycket tid att lägga på...ja typ ingenting, kommer göra med mig. Jag har en lista på grejer jag skjutit upp till den här preggopenningstiden, men seriöst; att rensa badkarsavloppet tar typ 15 minuter inklusive uppletande av lämplig skruvmejsel, att göra samma sak med handfatet tar trots allt "bara" det dubbla (det är att sätta ihop skiten igen som är lite krångligare här...) och att gallra garderoben tar väl högst två timmar, exklusive tippen-/myrornas-besök. En förmiddag på de stora sakerna...59,5 ytterligare dagar to go. Och eventuellt två extraveckor. Det är inte säkert att jag är den gladaste skiten i stan framåt juli.
 
Nåt jag iallafall ska återuppta är gymbesök!! Två visit i veckan får det bli och jag återkommer om upplägget. Såklart.
 
Andra grymma förslag på hur man håller humöret på topp och får grejer uträttade trots en svällande, hormonstinn och redan överdrivet varm kropp, ensamma långa lediga dagar i (eventuell...) högsommarvärme? Vad ska jag göra?? Böcker, filmer, utflykter, maträtter, köp, fix?
 
Många långa prommenader hoppas jag på iallafall...bland annat i denna skog
Etiketter: Allmänt,

"Åååååh! Känner du maratonvibbarna i luften??!"

Allmänt
Dagens outfit...
 
Jag vaknade i vanlig ordning ganska mycket tidigare än barnafadern to be i morse och hann uppdatera mig angående dagens stora happening via diverse sociala medier och OJOJOJ vad det pirrade till i kistan minnsann! Jag vet ju så väl...den där bubblan man befinner sig i veckan innan då så gott som varendaste tanke handlar om de där med skäckblandad förtjusning efterlängtade 42 195 metrarna. Pirret och nervositeten, inneslutenheten, den noggranna kostuppladdningen, valet av kläder, den oroliga nattsömnen, all spänd förväntan... När jag väckte min älskling med orden i inläggets rubrik gav han mig en totalt oförstående blick. "Du är ju bacon baby. Det är faan rött kort på det yttrandet...". Hockeyspelare fattar visst ingenting.
 
Jag är avundsjuk. Maratondistansen här helig för mig och sedan fyra år tillbaka har jag haft det som en årlig tradition. Det är inget måste att göra bättre tider år för år (även om det råkat bli så, erkänner jag villigt), målet är alltid att ta mig runt med ett glatt löpsteg hela vägen och varendaste gång har jag längtat till nästa år så snart jag passerat mållinjen inne på stadion. Även om man i ärlighetens namn inte är skitkaxig och ultrapositiv den där sista milen så är tanken på tillfredsställelsen när man springer in på upploppet och snart har allt tillryggalagt så oerhörd, så obeskrivligt grym och skön att det a l d r i g finns finns några planer på att ge upp...eller ens sakta ner. Det är ju inte bara loppet i sig man har klarat av utan även alla mil i höststormar, snöslask, minusgrader och isvindar, i allt mer grönskande omgivningar, längs landsvägar och stigar och skogsvägar kantade av skog och fågelsång. Ibland har det kännts omöjligt och svintungt, men nu; nu har man slutfört.
 
Grymt tillfredsställande, sjukt mäktigt, magiskt coolt och en riktigt STARK prestation som faktiskt inte alla klarar av.
 
Strax tar vi tåget mot Sthlm och insuper vibbarna längs en förhoppnignsvis lagom solig maratonbana. Och OJ vad jag längtar till nästa år...jodå - jag har redan en plan för att fixa maratonformen 2014! 
 
HEJA ALLA SOM KUTAR IDAG! Ni är grymma!
 
Dagens trädgårdspynt...
Etiketter: Allmänt,