Kl 19:05 lokal tid och vi försöker göra oss vackra för romantisk middag, hehe.
Tycker mig ha fått hyfsad rutin på solskensdagarna här nere nu och inleder som sagt varje morgon med ett träningspass. Sen vankas gofrulle...
...bestående av ett par rostade mackor med stekt ägg uppepå det ena och några bitar assorted cheese med gurka & tomat & saltgurka (!!!) uppepå den andra följt av en dignande tallrik med ihopplock från exotiska-frukter-delen. MUMS! Ett par koppar kaffe med varm mjölk och en liten liten godbit avslutningsvis. Kanske en krämbulle eller, som idag, en banankakebit. Det är thaisize på bakverken, det vill säga mini. Toppenbra ju! Kaviar saknar jag lite, men härom dagen när vi hälsade på vänner nere på Phuket fick jag stilla den törsten. Det är inte så att jag klagar utan heller!
Efter några timmars strandaktivtet (läs bokläsning, småprat, några dopp i ljummet, grönt hav) blir man ju småsugen igen...
...och då blir det en iskall cola light och fruktfat nummer två innan man slår ihjäl ännu ett par timmar med...ja vila, kärlek och rekreation, typ. Sen dags för lunch...
Kyckling i vitlök & peppar, tum som & liiiis. Kistan fullkomligt jublar över frånvaron av hårda fibrer!
...och nej, jag har ännu inte tröttnat på thamaten! Det finns ju så mycket olika, går att variera i det oändliga. Får det lov att vara en pad thai, stekt kycklig i vitlök & peppar eller sweet basil eller with chasew nuts eller baby corn eller grön/gul/röd/masam/etc-curry eller varför inte biff eller räkor i det samma? Nästan varje dag tar jag en tum som (papayasallad) vid sidan av köttet och trots att jag ber om att få den not so spicy svider det skönt i mun och läppar ;-).
Eftermiddagsmellis då. Frukt oftast och jag har fått ett helt nytt förhållande till bananer sedan den här preggoresan startade, bananer är ju grymt...eller varför inte glass för den delen? Jag älskar ju glass. Förresten, i andra trimestern bör man äta cirkus 300 kcal extra. En magnum, med andra ord ;-)! Och förresten 2, härom kvällen var vi ute på finmiddag och jag åt friterad glass till dessert. Himla intressant...och ännu mer gott, faktiskt! Lever ju enligt devisen "friterat är inte mat" egentligen, men glass är ju inte heller "mat"...så det funkar ju.
Middag blir lite olika, oftast nåt lite tjusigare än lunchen (även om jag gärna äter thai flera ggr om dagen). Härom kvällen hittade vi en riktigt fin pizzeria och det vattnas i munnen på mig när jag tänker på quattro fomaggion där. I morgon har vi bokat bord på stans bästa ställe (detta enligt tripadvisor, min "bibel" på resor)...
...och alldeles strax ska vi iväg på bbq på stranden arrangerad av grannhotellet som är ett riktigt lyxhotell. Hello lobster! Vackert, mysigt, romantiskt ska det bli...och GOTT!
Så. Nu behöver ni inte oroa er för att vi svälter alltså.