Det finns ju inget!

"...så det blir att ta fram paraplyet idag" hörde jag metrologen avsluta rapporten från teven i vardagsrummet. Och well ja, är man gjord av socker så är det väl domedagsväder ute ja, men regel nummer ett (eller en av de fem första reglerna iallafall troligen) om man är/vill vara/vill bli löpare:
 
DET FINNS INGET DÅLIGT VÄDER! Om man bor i Sverige så får man tusan inte ha "dåligt väder" som en fiende what so ever...för då blir livet så jäkla jobbigt liksom. Himla onödigt.
 
Investera i braiga kläder! För spring i denna typ av utomhusupplevelse (typ stormbyar, halvmycket till helmycket nederbörd i form av regn och ett fåtal plusgrader (upplevd temperatur troligtvis ganska så kylig...)) behöver du enligt mig (endast) följande om du ska springa, nerifrån och upp:
 
  • ett par funktionsstrumpor med höga skaft (alternativt höga kompressionsstrumpor). Sånt man behöver ha i vilket fall!
  • ett par helt vanliga springskor (alltså inte nödvändigtvis i gore tex men det kan ju vara en bra investering om du ändå ska springa mycket året runt och ämnar ha en hel skopark (jag har inga i gore tex at the moment though). Sånt man behöver ha i vilket fall! 
  • ett par funktionsbrallor med långa ben, helt vanliga alltså. Sånt man behöver ha i vilket fall!
  • springvänliga underkläder. Sånt man behöver ha i vilket fall!
  • en eller ett par helt vanliga funktionströjor, åtminstone en med långa ärmar. Sånt man behöver ha i vilket fall!
  • en vindtät vattenavvisande tunn funktionsjacka.
  • pannband.
  • keps.
...alltså helt vanliga grejer som man har när man springer, inga konstigheter.Och ska du ändå köpa en löparjacka, köp en vatten- & vindavvisande. Den kan man ju liksom ha annars också. Och lager på lager är ju vad som gäller även vintertid...nej det finns inget dåligt väder på vintern heller alltså. 
 
För mig blev det 6 väldigt blöta och ganska så blåsiga kilometrar här efter lunch medan Räkan myste med mostern. Tips när det blåser stormbyar: börja springa medvinds! Då är du varm sen när du möter motvinden på vägen hem.
 
Och tips igen: tänk på hur ljuvligt skön den varma duschen är efteråt! Och hur gott den kanelade latten med ett par bitar mörk choklad och nån satsumas smakar...
Etiketter: Cardion,

  
Skrivet av: Debbsan

Du har verkligen fått mig att fokusera på hur skönt det känns efteråt när vädret gör att det känns motigt! Så härligt jämt efteråt! Tack för igår! Supermys som alltid vännen! Pöss

,Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mejladress: (visas ej)

Adressen till din blogg:

Dina ord: