En vecka idag

 
För exakt sju dagar sedan vid den här tiden varvade jag nåt slags kvidande golvkrypande aktivitet med att undrande flanera omkring här hemma. Knäppte igång nån tvätt och disk mellan smärtgenombrotten och var ju så oerhört opåverkad då (precis som jag såklart läst och hört att man är mellan värkar...) - näääe, det var nog inget va?! En fis på tvären bara säkert? Men när jag inte ens pallade att stå på alla fyra utan att råma som nåt slags kreatur och det hände sig regelbundet åtminstone tre gånger per tio minuter såg K till att förlossningen telefonerades och en knappt timme senare infann vi oss där. Och ja, på den vägen är det. Ungefär 12 timmar senare kom han äntligen och jag kan inte ens skriva det här utan att tårarna tränger fram. Lyckan! K ä r l e k e n!! Well, låt säga att känslorna är all over the place, helt enkelt. 
 
Jag hade först inte tänkt att berätta mer om förlossningen då det liksom känts så privat, men då det var en så väldigt genompositiv upplevelse (men ja, jag ville såklart dö också mellan varven) kommer jag nog göra det ändå, så småningom. 
 
Det här är ju ändå en blogg som ska handla om fysisk aktivitet och sånt och jag kan säga att kroppen min återhämtar sig fint. Även om jag såklart inte får på mig mina gamla smaljeans än på ett tag så känner jag mig nästan sjukligt smal ;). Magmusklerna har gått ihop helt redan och knipet känns starkt och lovande! Det har blivit några varv runt kvarteret med vagnen, men jag ger mig själv en vecka till innan det blir några längre (och även då såklart initialt väldigt korta...) strapatser.
 
Vi tränar på annat nu. På att lära känna vår nya älskade familjemedlem (framsteg varje dag! Det blir nog ordning på oss till slut...) och att slappna av i det nya livet. Förresten så är snippgympamotivationen en hel annan nu och jag tränar flitigt minst två gånger om dagen! Perfekt att tabataintervalla då man ammar!
 
Återkommer, men kanske ganska sporadiskt en tid framöver. Såväl prion som datormotivationen är verkligen en helt annan nowadays. Träningssuget är dock konstant, haha!
Etiketter: Räkan,

  
Skrivet av: Amanda

Först och främst: GRATTIS till ert lilla mirakel! Så fantastiskt att det liksom kan komma ut en liten person bara sådär :)
Jag är en trogen läsare som älskar din blogg: lagom personlig och massa träningspepp. Att jag sedan är beräknad 4 veckor efter dig, träningsnarkoman och f d fertilitetskliniksstammis gör ju det ju inte mindre intressant att läsa direkt. Du har verkligen inspirerat mig att våga fortsätta träna under graviditeten, att göra det på en lagom nivå och, framför allt, med en positiv inställning!
TACK!

Förstår att dina prioriteringar ligger lite på annat håll nu om man säger så. Jag är såklart sjukt sugen på att höra mer om din förlossning (och även någon gång om er IVF-resa om du känner för att skriva om det). Håller tummarna för att du vill och orkar skriva om det någon gång.. Men just nu är det såklart njuta av bäbis som gäller <3

Kram

Svar: Tack! Ja, det är verkligen helt ofattbart! Du har nåt oerhört mäktigt nära förestående, lyckost ;-)!
Och jättetack för fina ord om bloggen, det glädjer och värmer att höra. Och det låter ju som att vi har en hel del gemensamt :-).

Förlossningen ska jag absolut berätta mer om, lagom mycket tror jag. Vill mest berätta för att det gick så bra, inga skrämselgrejer blir det. Angående IVF:en är jag lite klyven. Det är inte hemligt för någon att vi gjort det, men jag kanske inte känner mig helt bekväm med att gå in för mycket på det, främst för att det involverar fler personer än mig tror jag. Det var inte särskilt jobbigt för oss egentligen, det gick på andra försöket och jag mådde fysiskt bra (nästan...) hela tiden. Sen är det ju mycket tankar och funderingar dock och jag kan nog se i efterhand att jag ibland mådde mycket sämre än vad jag vill erkänna för mig själv och andra då. Men jag måste säga att det också är en stärkande erfarenhet!!
Om det är något särskilt du undrar över så maila gärna och fråga (finns maillänk till vänster i spalten på startsidan!) så lovar jag fråga! Jag jobbar själv inom vården; inga frågor är för "dumma". Även om jag inte vill berätta om allt här in public så "hjälper" eller upplyser jag gärna någon per mail!!

Kramar till dig och än en gång, TACK för fina ord! Träna på nu ;-).
Pregg&Fit

,
Skrivet av: Debbsan

Vi måste ha en förlossningsfrossarfika/lunch/middag snart! Så obeskrivligt kul att få träffa räkan live och oförskämt fräscha du med såklart! Kraaaaam

Svar: Absolut babe, ser fram emot det!! Det tar vi i veckan. Tack - fräschare ska jag bli ;-). Knut hälsar och tackar för allt!!!
Pregg&Fit

,
Skrivet av: linda modin

Helt enkelt fantastiskt! Kram på er!

Svar: JA! Och vilket yrke du har Linda...och vilka kollegor! Kände mig SÅ trygg hela tiden, allt blev hundra ggr bättre än vad jag hade föreställt mig. Kram!
Pregg&Fit

,
Skrivet av: Karin

Åh, stort grattis:) Förstod nästan att lillen kommit:)
Kram

Svar: Tack snälla!!
Pregg&Fit

,   Bloggadress: http://karinolofsson.se
Skrivet av: Snorkkis

Mys pys på er!

,   Bloggadress: http://www.snorkkis.seDitt namn:
Kom ihåg mig?

Din mejladress: (visas ej)

Adressen till din blogg:

Dina ord: