Hiking

Cardion
 
 
Himla poppis nu att säga att man går på hajk när man är ute i terrängen och knatar, så det är vad jag väljer att kalla dagens fysiska aktivitet. Dryga milens PW längs mina favvostigar med mjuk stig mot fötterna, vackert grönt och lummigt för ögnen, tyst sånär som på fågelkvitter och sus i trädkronor och underbart frisk skogsluft i lungorna!! Jag älskar att promenera i skogen och är så glad att snö och is nu äntligen givit vika för vår där inne i lugnet. Ska försöka ta mig ut på hajk åtminstone en gång i veckan från och med nu. Stavar ska jag förresten försöka få insförskaffat till nästa gång, för det är rejält kuperat och träningen får sig antagligen en extra skjuts med sådana i nävarna!
 
Återhämtningsmelliset idag blev en rejäl hög med keso- & kesellablandning med lite stevia och vaniljpulver i, toppat med ett par tärnade ananasringar och en skvätt kokosflingor! Gudars så gott! I ugnen nu står laxfiléer till dagens matlåda och till lunch blir det kasslergratängrester från gårdagen. Man blir onekligen hungrig av PW i kuperad terräng, särskilt såhär i vecka 26-27... Min valborg spenderas på sjukan men det gör inte så mycket faktiskt. Jag har ju mött våren i skogen iallafall!
Etiketter: Cardion,

Räkans åk

Allmänt
Det här med vilken barnvagn man ska välja är ju trixigare än miljonfrågan på postmiljonären, typ. Ska man ha en duo eller kombi, tre eller fyra hjul och ska dessa vara luftpumpade eller inte? Vilken färg ska det vara, vilken typ av chassi och hur mycket peningar avser vi lägga och så vidare och så vidare i ungefär all oändlighet. 
 
Vi ville ha en smidig och lätt vagn som ändå funkar i många obekväma väder (det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder och dåliga vagnar I guess?) och vi ville hitta den bättre begagnad (så vi kommer iväg till värmen nästa vår igen...) och den skulle såklart vara snygg...
 
 
...så när vi fick ett erbjudande att köpa en Brio Go av en, för oss, välkänd och fräsch familj för en tredjedel av nypriset var det inget att tveka på! Mycket lättkörd och smidig fyrahjuling med svängbara, låsbara däck där fram och dessutom snyggast på babyproffsen (de har inte bugaboo i min stad, hehe)! Det här är 2011 års modell men om man lyxar till det och köper 2013 så kan man köpa till så kallade countryhjul som man med ett enkelt klick skiftar till när vädret blir mer extremt. Men det kan alltså inte vi.
 
Färgen är toksnygg tycker jag (även om jag själv hade valt en kornblå - nu måste jag köpa ny parkas för min har typ samma gröna färg ju, hehe) och den får precis rum i bagaget på min lilla A3:a och valet av babyskydd (den första bilbarnstolen) blir enkelt då vi köper en som är kompatibel med barnvagnschassit. Den får vi dessutom köpa kanonbilligt av grannarna.
 
Ja. Risken är STOR att jag kommer bli HagnestaHills nya crazy lady som kutar omkring med en tom barnvagn här i sommar. Är SÅÅÅ sugen på att provspringa den typ nu. Hehe.
Etiketter: Allmänt,

99

The CountDown
 
Och nä just precis, så här med blott tvåsiffrigt kvar till beräknad urploppning är det inte längre möjligt att dölja det faktum att vi ska bli fler i den här familjen. Måste vara skönt för folk runt omkring tänker jag, att kunna gratulera utan att vara rädd för att eventuellt bara gratulera till att jag bara skulle ha blivit lönnfet ;-).
 
Jag har hela tiden tyckt att det hela fortskrider myyyycket låååångsamt. Tiden alltså. Nu har det dock vänt och jag tycker att det har gått, och går, rätt fort ändå faktiskt. Det där svaga svaga sträcket på stickan jag snodde på jobbet som fick jorden att sluta snurra och blodet att bubbla av lycka, hopp och svår längtan, det där första ultraljudet när vi bara såg ett mycket litet riskorn med något ännu mycket mindre fladdrande inuti sig (ett HJÄRTA sa doktorn och jorden stannade igen), magin den där stunden när vi berättade för familjen dagen före julafton. Då, när det kändes som en evighet och lite längre bara till magiska vecka 12, och nu är vi långt mer än halvvägs plötsigt och jag tror ändå inte vi har fattat riktigt vad som faktiskt ska hända.
 
Ibland får jag så himla dåligt samvete för att jag är så lycklig och mår så bra när så många andra inte får göra det. Men det är liksom min tur nu lite grann, för jag har faktiskt i flera år försökt vänja mig vid tanken på att det kanske aldrig någonsin skulle komma någon liten Räka till oss. Men nu kommer det en!! Om i runda slängar 99 dagar, minnsann. Helt obegripligt, ofattbart och större än den största vinsten jag skulle kunna drömma om.

Todays WokOut

Cardion
Vältankad med alldeles för mycket naturgodis (och alltså - varför heter det, exempelvis, kaneläpplen i yoghurt? Inte är det väl yoghurt?? Mer vit choklad eller nåt va? Och alltså, varför heter det vit choklad? Choklad måste väl ALLTID innehålla kakao - annars är det väl inte choklad utan mer...ja, kanske yoghurt då?) var det himla lätt att springa det sedvanligta 8 kilometerspasset på bandet i morse. Inte vet jag om det var allt det där smarriga godiset som jag hade kunnat korsa en mindre ocean för att få tag på igår, så sjukt sugen var jag, men lätt gick det, trots att jag är tyngre än nånsin typ. Skruvade till och med upp hastigheten någon kilomter i timmen högre än jag brukar nowadays. Varför? Jo, för att jag kan. Än så länge kan jag och HERREGUD vad jag njuter av det och tänker utnyttja det.
 
 
Sen gym med fokus armar med omnejd så som följer...
  • Axelpress med hantlar supersat med 
  • Tricepspress med hantel bakom nacken
  • PecDec supersat med
  • Drag mot hakan med skivstång (axelövning)
  • Rear Deltoid supersat med
  • Dips på bräda
  • Tricepsdrag med rak stång i kabelmaskinen supersat med 
  • Axellyft åt sidan
 
Idag tänker jag inte lyfta minsta grej nåt mer. Skapligt mör nu! I morgon ska jag ut på hajk och som jag längtar efter skoooooog.

I preggots badrumsskåp

Allmänt
Förutom stående ingredienser som bioterms bodylotion, parfymen warm cotton från clean, doves lotion med lite lite BUS i, det vanliga sminket och ett halvt dussin tomma sprayflaskor (alltså - måste man åka till tippen med dessa eller hur tusan sopsorterar man dem??) har det flyttat in ett gäng finfixgrejer för att göra preggoresan lite mer lyxig/välmående/snygg. Let me introduce to you...
 
Magsmörj från Burts Bee´s. Myslyx att smörja magen med varje kväll och förhoppningsvis ska den förebygga strior också. Fan trot.
 
Vitamin & mineraltabletten Gravid från ACO och järntabletten (tillika magdödaren...) Niferex. Tar halv dos av båda det vill säga 1 tablett varje kväll av förstnämnda och 1 tablett varannan kväll av den andra. Detta för att underlätta tarmverksamheteten en smula...
 
Mane & Tail hårstärkare. Som sagt var så bara rasar ju mitt hår av, inte kul alls!! Som tur var har jag haft en fyllig man tidigare så det finns lite att ta av. Den här har jag iallafall införskaffat för att tjocka på kvaliteten lite. 
 
Hårförtjockare från BedHead. Bara att ta ett pump och dra igenom frippen! Ingen direkt behandling utan snarare för att det ska se ut och upplevas lite fylligare vilket det också gör! Dessutom luktar det sweet candy-mums!
 
Tandtråd, flourskölj & co. Tydligen blir tandköttet lite mer infektionskänsligt i detta status också - bara att ta hand om extra!  Mr Elis (vår kära eltandborste) har dock tyvärr döden dött, måste skaffa ny för det är en miljon ggr bättre än den manuella varianten. Och du, köp detta flourskölj från ica eller "Flux" på apoteket istället för Listerine - sistnämnda innehåller nämligen mindre flour!!
 
Nail Repair från Trind och hand & nagelkräm från Bioterm. Jag har kassa naglar i grund och botten men de blev ännu sämre i samma veva som håret började rasa. Den här nagelrepareraren funkar faktiskt och krämen är supersmooth. Love it! 
 
Nåt jag ska bli lite bättre på är att ta hand om fossingarna också. Lite massage och skrubberi i duschen oftare och nån feting till kräm innan läggdags vore inte dumt för de här stackarna som trampar på utan att klaga trots allt mer tryck uppifrån, så att säga. Och ett par nya, snygga PW-dojor är de värda, såklart.
 
Glömde förresten nässpray...
 
Har ni några skönhetstips till preggosar...eller bara till folk över lag kanske? Favvoprodukter och "can´t live withouts"?
Etiketter: Allmänt,

Täppt men glad!

Allmänt
Tur att tempen medgav öppen väst...
 
En milslång PW i strålande solsken blev det idag och äntligen var det dags att dressa upp sig i (löpar)västen istället för jacka ovan funkiströjan, hurra! Dock fick den mer en korstettaktig rätt så oskön funktion faktisk, haha. Alltså den här nya kroppen - jag har verkligen inte vant mig vid den och det är som att det händer nya grejer gällande bukomfånget varje dag nu. Jag ÄLSKAR det dock, hela skiten. Ja, kanske inte den här kroniska nästäppan (som tydligen får mig att snarka värre än en 150 kilos-karl om nätterna...) så värst mycket, tror inte att jag kan skylla på AC:n i Thailand längre utan faktiskt måste inse att jag drabbats av min första preggoåkomma. Trots allt en rätt så oskyldig sådan. Tycker jag då - inte baby ;-).
Etiketter: Allmänt,

Moules Marinières

Kosttips & Recept
 
En av mina favoriter: moules marinières, avnjöt vi igår. Blåmusslor kokta i vitt vin, grädde med massa vitlök, persilja och scharlottenlök serverat med färsk baguette och välkylt bubbel (himla bekvämt att kunna köpa bubblet på ica nowadays förresten...). fantastikst gott och inget svårt alls!! För att säkerställa mättheten hade vi lite småplock så som mozarellabollar, kalmantaoliver, parmesan, bresaola, småtomater, salta kex, tapenade vid sidan. Fredagsmys deluxe! 
 
Ett avsnitt av nya Game of Thrones på det och sen somnade vi ovaggade och sov lääänge. Nu ska baby börja fixa lite i Räkans room to be och preggot ska ta en lång, skön solskensprommenad. Trevlig lördag kompisar!

Dagens gym...

Cardion
 
...inleddes med drygt 8 kilometer löpbandsjogg. Inga rekord varken distans eller snabbhetsmässigt förstås, men väl i antalet kisspauser...två stycken på typ 50 minuter!! Kände redan i morse att Räkan ligger jäkligt lågt idag, h*n får gärna flytta sig lite uppåt strax för det här är ju smått invalidiserande, haha.
 
En bananpaus senare gav jag mig på gymdelen, fredagen till ära med funktionellt core-fokus. Tycker att det är lite småtrist att köra core på egen hand, föredrar egentligen att gå på (vissa utvalda) pass. Dock innehåller de alltid lite typ crunches och obekvämt magläge, så mest (tids)effektivt blir det faktiskt om jag kör själv nu. Kör aldrig ett dylikt pass utan en tydlig plan i bakfickan dock, då blir det bara nåt halvdant, och igår kväll innan John Blund klappade till mig i huvudet med stekpannan hade jag plitat ner följande (på min ÄLSKADE iphone - jag ska aldrig mera tappa dig i klinkersgolvet sweetheart ♥!):
 
 
Körde samtliga i tabataintervaller och halleluja vad jobbigt det var!! Jobbigt på ett himla bra vis förstås, till&med att köra ryggresningar på pilatesbollen funkade kanoners trots att magen blir lite tilltryckt...eller alltså; det är nog mest bollen som blir det när allt kommer omkring. En rejälan lunchsallad toppat med ett stort stycke kött från babys grillkväll igår fick avrunda det hela och nu blir det fredagsmys för hela slanten!
 
(förklaringar till corepasset? Sneda indragningar betyder fötterna i TRXen och initialt handstående planka varpå man drar in knäna mot en armbåge i taget...och sen ut i plankläge igen unt so wieder, klicka här för mountainclimbersinstruktion, här för hängande rodd, plankan på pilatesboll betyder att man har armbågarna på bollen för att göra det hela lite mer instabilt och därmed jäkligt mycket jobbigare (man får gärna lyfta en fot i taget också om man är kaxig och inte så himla pregnant) och lateral flexion kan ni se här...)

It´s FriDay folks!

Allmänt
Och preggot har sovit lika kungligt som en lönnfet prinsessa, HURRA!! Det är molnigt och lite blött ute men vad gör väl det när man fick tanka så mycket d-vitamin igår att det bara dröp svett längs ryggraden?
 
 
Myser runt i linneskjorta med mastodontkaffekoppen, småplockar lite och laddar för att strax uppsöka gymmet. Har inte mycket planer förutom att fixa en smarrig fredagsmiddag senare. Skön dag! Det är viktigt det där med att chilla, ni vet.  
 
Trevlig fredag kompisar!!
Etiketter: Allmänt,

Min högsta ambition just nu...

Allmänt
...är att sova sjujäkla skitgott i natt!! Har känt mig smått bakis av trötthet hela dagen så vad passade väl bättre än att klämma stans lyxigaste chèvrepizza tillsammans med en god vän & en massa skitsnack aftonen till ära. Myspys! Har även tankat solenergi på långprommis och fått en hel del gjort här hemma, men nu...
 
 
 
 
 
Gudars så SKÖNT det ska bli! 
 
Och alltså bilden med nyckelpiga-babyn...jag dör sötdöden vad fin den är! Skulle vilja ha den som tavla. Men då med mig själv och Räkan såklart. Men då måste jag ju ha en till Räka i magen kom jag på! Hur ska det gå? Nej, god natt nu!!
Etiketter: Allmänt,

God morgon solig ToRsDaG!

Allmänt
Pju. Det är som att jag varje natt inför ledig dag envisas med att sova kass! Har legat och vridit mig och vänt mig halva natten men mysigt nog ändå haft piggt sällis av Räkan som kört småtuffa, långa träningspass i magen. Men det är inte därför jag sovit illa, det rör sig om rätt så milda kickar kan man säga. So far. Sedan en knapp vecka tillbaka har jag även haft krampkänningar i vaderna vissa nätter och i morse när jag vaknade på allvar tänkte jag att "nu jäklar har jag fått nån form av kronisk kramp"...tills jag kom på att det ju var leg day på gymmet igår ;-). Man måste köra leg day ordentligt minst en gång i veckan om man inte ska drabbas så smått av invaliditet. Och så ofta får jag tydligen inte till det.
 
Hur som helst bjuds det solsken och snudd på vindstilla såhär på min lediga torsdag och efter lite omkastningar i jobbschemat blev jag ledig i morgon också och känner mig hyfsat säker på att jag kommer få sova resor bättre natten som kommer. Idag ska jag bara vara snäll mot den trötta och av benspark, leg curl och benböj mörbultade kroppen. Strax en lagom lång lika uppmjukande som uppiggande solskensprommenad...
 
 
...men först lite mer kaffe än vad preggoriktlinjerna föreskriver tror jag, samt en filtallrik med massa hälsingeblåbär och smarriga kaviarmackor.
 
I eftermiddag får jag äntligen hämta min nya iPhone som jag längtar ihjäääl mig efter. Tappade den ju i golvet för sista gången för typ två veckor sedan och har dragtis med en gammal Sony Ericsson sen des...ja, skjut mig, typ. Kanske det blir frekvent bloggande igen efter detta? Känner mig hyfsat säker på det faktiskt.
Etiketter: Allmänt,

Veckans?

Cardion
Dagens outfit, mage och vad...
 
Vågar jag mig på att outa en jäkligt preliminär veckoplan gällande träningen den här veckan också månne? Äh - vi kör!
 
Måndag - 8 km jogg på bandet följt av axel-, bröst- & tricepsstyrka så som följer:
 
  • Axelpress med hantlar supersat med
  • Tricepspress med hantel bakom huvudet
  • Axellyft åt sidan supersat med 
  • Tricepsdrag med rak stång i kabelmaskinen (en tricepsfavvo!
  • Rear Deltoid supersat med
  • Pec Dec
I sedvanlig ordning rätt så lätta vikter, sådär så jag klarar en 12-15 reps, och i 3 set per övning.
 
Tisdag - Prommis/PW efter jobbet
Onsdag - Löpbandsjogg & gym; ben & biceps.
Torsdag - Typ som ovan? I så fall tar vi nåt fuktionellt "core-aktigt" pass. Har nåt så lyxigt som två lediga vardagar på raken så det finns gott om utrymme för skön vila runt omkring.
Fredag - Prommis/PW efter jobbet
Lördag/Söndag - Kanske utomhusjogg endera dagen (förutsatt att vädret är snällt och kroppen detsamma...annars PW) och vila den andra.
 
Ja nåt sånt. Tre pass på gymmet, typ lika många mysjoggar varav någon utomhus och ett par sköna lika uppfriskande som uppmjukande prommisar/PWs för filosoferande och reflektion - så skulle det se ut i en perfekt värld!

Helgen

Allmänt
Grillpermiär i härligt sällskap, jordgubbar med glass & grädde och midsommarfeeling med regn mot rutan, sovmorgon, major vårrensning med tippenbesök (till&med de som jobbade där var impade av vårt stora lass och HERREGUUUD vad jag älskar att kasta grejer - måste göra det oftare!), årets första mjukglass i strålande värmande vårsol på trädäcket (hurra förresten för möjligheten att kunna köpa mjukglass 200 meter från ytterdörren...), surprise-födelsedagsfest-middag med massa alkoholfria öl för min del, en sen afton, mer sovmorgon, lång solskenssvettig PW, Sthlmsvisit för mys och barnvagnsköp (!!!), storhandling inför veckan och, sist men bäst, söndagsmys med taco följt av film. Argo förresten - helt klart mycket sevärd!
 
Not so much tid framför datorn (hittade den inte ens i morse...) och noll minuter på gymmet således men oj vilken toppenhelg jag haft! Har umgåtts så mycket med hjärtat att jag hade separationsångest i morse när han skulle till jobbet. Jag är SÅ kär. Efter nio år.
 
Nu - GYMMET!!
 
Lagom jättemegamycket glass! MUMS!
Etiketter: Allmänt,

HandBörjare till lunch

Kosttips & Recept
Kärleken till rågkusarna håller i sig och idag får de agera hamburgerbröd! Hyfsat mycket mer mättande, tuggigt och näringsmässigt bättre än de där fluffiga historierna som heter just hamburgerbröd och mest smakar och innehåller...ja, luft och socker I guess?
 
 
Nåväl. Mellan bröden hamnade romansallad, bostongurka, ketchup & johnnys senap, en hamburgare (innehållandes nötfärs solo!) och nåt slags hitte-på grillcoleslaw bestående av:
  • riven morot
  • kesella
  • kryddor så som svartpeppar och vitlökspulver
  • en skvätt chilisås
  • en skvätt av den "hemliga ingrediensen" sweet baby Ray´s bbq sauce
Yummie så gottigt! I morgon planerar vi grillpremiär här hemma och det blir nog någon slags repris på den här geggan då. Bland annat...

Funktionellt på gymmet

Cardion
 
Det var inte skitsvårt att motivera sig till gym i morse direkt när regnet fullkomligt vräkte ner från grå himmel. Usch vilket väder! Min vårlängtan nu är verkligen stor - är det möjligt att det blir några blad på häcken och nåt grönt i gräsmattan i år tror ni?
 
Aja, inne på gymmet var allt såklart sig likt trots vädergudarnas taskiga insatser. Utöver att jogga 7 sköna kilometrar på bandet presterade kroppen även följande:
 
  • Latsdrag supersat med
  • Ryggresningar i makapär, 3 set på varje
  • Rodd i TRX supersat med
  • Lateralflexion på pilatesboll, 3 set på varje
  • Plankan med armbågarna på pilatesboll (blir mer instabilt = mer effektiv coreträning!) supersat med
  • Liggande höftlyft, 4 set på varje
Mycket bra pass med fokus på funktionell träning!!

Entering preggovecka XXV!

Cardion
 
Och det måste ju firas på nåt vis (även om det inte är en av tidigare beskrivna "check points"...)! Åtta kilometer löpbandsmysjogg följt av styrka för biceps, axlar & bröst blev det och joggeriet går fortsatt finfint så här på morgonkvisten och i frånvaro av backar och motvind. Är så himmelens glad och tacksam för det!! Helt ärligt har känslan inte grusats på nåt vis jämfört med när den här preggoresan startade, snarare tvärt om då jag hade så jäklans ont i magen i början att jag knappt härdade jogga (fast...jag gjorde det visst ändå hehe). Bekvämtempot ligger på runt 9,5 km/timmen nowadays jämfört med typ 11 km/timmen pre preggo.
 
Vikten har inte förändrats på de senaste två-tre veckorna men eftersom jag låg prick på kurvan när morskis mätte magen förra veckan plus att jag känner mig betydligt..."grövre" just över mage och barm så bryr jag mig inte om det faktiskt. Gick upp fem-sex kilo rätt så omgående där i början så det gör inget om det liksom saktar av lite nu, vilket flera bekanta har beskrivit att det gjort för dem...
 
 
...men för säkerhets skull återhämtar jag mig med en bananmuffin och ett glas mjölk såhär efter passet. Utöver proteinshaken och bananen jag klämde innan duschen alltså. Nej, nu lunch!! ;-)

Rågkuse!

Kosttips & Recept
 
Nä nu kan jag inte hålla mig längre. Alltså - huuur länge som helst nu har jag ju unvikit hårda fibrer i allt för stor utsträckning för magens skull, och detta med rätt så god effekt faktiskt, men sen jag "var tvungen" att börja äta järntabletter kontinuerligt (ferritin i underkant - varningsklockor ringer!!) har kistan ändå skurit fullkomligt...så varför inte liksom gå all in då? Testa hur kasst det liksom verkligen kan bli ;-).
 
Det finns tusan knappt ord för hur mycket jag har saknat riktigt jäkla grovt, segt bröd under denna tid!!! Härom dagen köpte jag ett storpack färska rågkusar och nu äter jag ett gäng om dagen. Här till morgonkaffet med ett par skivor ost, dito skinka och knisprig smörgåsgurka. I´m in smörgåsheaven...
 
Återkommer förresten om järnet i ett annat inlägg...nu: MOT GYMMET!

GrötTips med mera

Kosttips & Recept
 
Har sussat som en kratta i natt och därmed ställt in samtliga av dagens planer förutom lång eftermiddagsprommis med en vän jag inte träffat på...år? Aja, egentligen var det väl bara en förmiddagsvända på gymmet jag hade planerat utöver nämnda. Efter en liten powernap följt av snabblunch i form av gröt och äggmacka känner jag mig faktiskt i hyfsad form igen. Tre fyra topptips att proteinpimpa grötlunchen/frullen förresten:
 
  • En halv skopa neutralt proteinpulver i gröten!
  • En rejälan hög keso on top!
  • Ett kokt ägg vid sidan!
Update
  • Ett glas hederlig komjölk, såklart! Hur kunde jag glömma?
Stående inslag i mina numera himla sällan förekommande grötmål.
 
Förresten känner jag mig fortfarande riktigt snuvad på den där utlovade våren och ser ut att blåsa nåt vansinnigt ute för tillfället. Nåväl, upp med håret i en stram tofs så det inte flyger runt i ansiktet och på med vindtät jacka bara - och tur att jag får sånt förträffligt sällskap på prommisen! En av mina lokala springförebilder minnsann, till och med distansmässigt värre än mig (som kallar maraton för "min" distans) då hon helst kutar ultra i skogen. Och morsa har hon blitt sen sist också! Inspirerande!!

En mil runt stan

Cardion
 
Med välspacklade glukosdepåer gav jag mig ut på en liten springtur runt stan här på sena eftermiddagen. Ljuvlig aftonsol trängde genom molntäcket, temperaturen var sval men ändå liksom småvarm för första gången i år och brisen mer skönt svalkande än irriterande. Benen var inte fullt lika lätta som de var när jag sprang samma runda för en vecka sedan så jag valde att ömsom gå 200 meter och sedan jogga 800 meter och gjorde så hela vägen. 
 
Det här är lite som att börja löpträna för första gången, fast tvärt om liksom. Istället för att det blir lättare så blir det tyngre och istället för att pressa sig det där lilla extra så tar man det piano, känner in dagsformen och lägger upp träningen därefter. Och det känns verkligen helt okej. Det är ju inte annat än superlyx att få mysjogga varendaste pass! 
 
För den lättare känslans skull ska jag nog försöka förlägga mina utomhusjoggar på förmiddagen istället hädan efter, kroppen är som sagt var en helt annan då. Det känns rätt cool att kunna jogga en mil såhär i vecka 24 och det är mer än jag hade vågats hoppas på! En mil är ju ändå en bra bit. Hoppas jag får hålla på ett litet tag till...
Etiketter: Cardion,

Här vare hembakat!!

Allmänt
Hade ställt klockan på sovmorgon i morse men när den ringde (ja, först fattade jag inte vad det var som lät, var det brandlarmet?? Dras med lånetelefon...sony ericsson experia. Alltså, stackars er som har den och inte iPhone...men det är en annan historia!) stod jag i köket, hyfsat decent klädd, nyfrukosterad, sippande på påtåren bakandes - tadaaaa - bananmuffins! Har varit duktig hela veckan och låtit ett gäng bananer ligga och bruna till sig, köpte dem i förra lördagen och idag var de bakmogna. Hade i lagom stora bitar av mörk choklad den här gången och gjorde dem lite mindre, SÅ mumsiga!
 
 
 
Sen fortsatte dagen i tema bakning då kompis D och hennes småbabes kom. Det har rullats chokladbollar och knådats kanelbullar minnsann. Och fikats, givetvis!! Alltså hembakat....doften, smaken! Har inga problems att hålla mig från traditionellt godis (förutom lakrits dårå), ballerinakakor köpebullar och company, men hembakat skulle jag aldriiig avstå! Själavård it is!
 
Innan Räkan gör entré ska jag baka massvis att ha i frysen till alla som ska komma och nosa och fika här. Har redan bestämt vilka recept det blir (återkommer givetvis i frågan!) och spanar efter en adekvat frysbox på blocket som vi kan ställa i varmförrådet ute, hehe. Har bestämt vad jag ska frysa in för matlådor också faktiskt, så vi kan ligga i soffan och vila mest hela tiden så länge det behövs där post partum. Dylikt planerande är typ det bästa jag vet!
 
Förresten så lyssnade jag på en gammal podd idag (igen...); Hannah & Amandas "Bland tulpaner och dönickar" och där pratas det om andra intressanta förlossnings- och BBförberedelser. Återkommer, som sagt ;-)...
Etiketter: Allmänt,

På shoppinglistan: Gåstavar

Cardion
 
I gårdagens morgontidning publicerades i vanlig lördagsordning ett produkttest och igår var det gåstavarnas tur att grillas! Gillas!! När jag blir för heavy för att lufsa fram (och när vädret blir lätt-klätt-vänligt så det syns att jag använder stavar för att jag är på tjocken, hehe) planerar jag nämligen att köpa mig ett par sånna och dundra fram genom sommaren! Intressant och noterbart är att att de näst billigaste stavarna föll ut som vinnare i det här testet. Ett par Asaklitt 34-9260 skrivs därmed upp på preggots wish list! Finns på Clas Ohlson av alla ställen.
 
Egentligen borde jag komma över min stavgångsskämmighet och shoppa ett par typ nu ju. 

Första dejten

Styrketräningen
Javisst, idag har vi stiftat närmare bekantskap med varandra, moi och TRX:en. Lite sådär osäkert nervöst och småtrevande var det i början, så som sig bör, men jag är faktiskt riktigt nöjd med vad vi tillslut fick til! Här är övningarna jag googlade ihop:
  • Maginrullningar
  • Hängande rodd
  • Raka indragningar
  • Sneda indragningar
  • Plankan
  • Släpcykling 
 
Klicka här och här för bild och beskrivning. Planen var att köra dessa i tabataintervaller men min telefon dog (alltså ja, den totaldog = gick sönder = slocknade! Katastrofläge halva dagen I tell you!) och lika bra var väl det, ur träningssynpunkt alltså. Hade aldrig mäktat med att köra ovanstånede i tabatas!! Körde maxreps i fyra set istället och sätter en slant på att det kommer kännas fint i coren i morgon. En dutt löpbandsjogg som uppvärmning och belöning blev det också, totalt 6 sköna kilometrar.
 
Och ja, för den nyfikne kan jag avslöja att det kommer att bli flera dater ;-). Tar gärna emot förslag på vad vi kan hitta på då, jag och TRX:en.
 
Ja, alltså, min telefon dog. Och därmed min kamera också. Bild från weheartit.

En fredag...

Allmänt
...innehållandes:
 
  • Ett arbetspass med lagom att göra, go´frulle till alla och till och med en liten bit av favorittårtan (den med marsipan...) till eftermiddagskaffet.
  • En dryg timmes PW innehållanes ganska mycket motvind, gråa nyanser, osopade gångvägar och duggregn...men också minst lika mycket medvind, ett par tusen himla uppfriskande andetag och en ny ganska härlig Hannah & Amanda-podd.
  • Ett litet hemmaSPA innehållandes ett hett skumbad, bodyscrub och peeling, hårinpackning, fotfilning och (typ) helkroppsrakning följt av BUS (halleljua-uppfinning tycker ju jag då och använder helt enkelt Doves lätta variant) och en kvick men välgörande pedi- & manikyr.
  • En middag innehållandes fiskgratäng innehållandes ett torskblock omringat med rikligt med potatismos toppat med smögensås...serverat med rårivna morötter och en halv miljon saftigt söta småtomater, såklart. Typ stört gott!
  • En soffa innehållandes en trött men himla välmående och rätt så fräsch strandad val leendes åt ett par avsnitt av Girls ätandes en skål med fruksallad på jordgubbar och tärnad melon toppad med (healthy) chokladmousse.
En himlans fin fredag i´t is! 
 
 
 
Sure thing!
Etiketter: Allmänt,

Efterlysning: TRX-övningar!

Allmänt
Vy från en benpress
 
Igår på gymmet noterade jag att det änligen kommit upp ett TRX-band i taket! Heureka! Förut har de bara hängts upp på crossfit-passen och annars gömts undan i receptionen. Sjukt onödigt ju. Undrar varför? Kanske trodde de att någon skulle råka hänga sig i dem och insåg till slut att det var större risk att man skulle råka svinga iväg en kettelbell i skallen på nån som låg i smithen...eller kanske mer troligt ramla och slå ihjäl sig på löpbanden? Aja, how ever.
 
I morgon planerar en date med mojängen jag vill få till ett grymt core- & ryggpass! Nån vidare märkvärdig TRX-erfarenhet har jag dock inte (några enstaka övningar på de väldigt enstaka crossfitpass jag deltagit i bara...) så nu surfar jag runt hej vilt! Nån som har nån favvoTRX-övning att delge? Jag är öppen för de flesta...ställningar och akrobatiker.
Etiketter: Allmänt,

Lycka är att...

Allmänt
 
...smörja kråset med en riktigt smarrig bananmuffin och ett glas iskall mjölk i den soliga värmen på trädäcket efter ett sjuuukt lyckat träningspass på gymmet (8 km jogg, och jag fick säga till mig själv på skarpen att "nu räcker det!" annars hade jag välan stått där än och lufsat. Sen styrka ben & triceps - träningsvärk i morrn I bet!) och njuta av känslan när Räkan tränar päronboll där inne. Mys!
 
Gudars så jag ser fram emot den här helgen som ska bli solig, varm och l e d i g.
 
Dessutom har jag ett helt gäng bananer på mogning sedan förra helgen som antagligen kommer passa utmärkt i muffinsmeten framåt lördag, söndag nån gång. Halleluja!
Etiketter: Allmänt,